Μελέτες – Κατασκευές

Κτίριον κατασκευαστική Σέρρες

Αναλαμβάνουμε εξ αρχής την ανέγερση κτιρίων, την μελέτη άλλα και κάθε έργο που απαιτείται στην διάρκεια ζωής μιας κατασκευής όπως επισκευή αναπαλαίωση ανακαίνιση. Συνεργαζόμαστε με τον πελάτη μας υλοποιώντας τις σκέψεις του και τις απαιτήσεις του, βάση των οικονομικών του δυνατοτήτων, επεμβαίνοντας μόνο όπου χρειάζεται τεχνικά, ώστε το τελικό αποτέλεσμα να είναι το καλύτερο δυνατό. Έτσι δεν χρειάζεται παρά να παρακολουθείτε και να ενημερώνεστε για την εξέλιξη του έργου.


Τεχνικές μελέτες

Αναλαμβάνουμε τις τεχνικές μελέτες της κατασκευής ή της ανακαίνισης του χώρου σας καθώς και τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις.


Επίβλεψη έργου

Η πρόσληψη και η επίβλεψη των συνεργείων γίνεται εξολοκλήρου από τους μηχανικούς της Κτίριον.

Εγγύηση καλή λειτουργίας

Σας παραδίδουμε το έργο έτοιμο προς χρήση με το “κλειδί στο χέρι”.

Ανακάινιση κατοικίας

Αναλαμβάνουμε τις τεχνικές μελέτες της κατασκευής ή της ανακαίνισης του χώρου σας καθώς και τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις.

Ανακαίνιση καταστημάτων

Η πρόσληψη και η επίβλεψη των συνεργείων γίνεται εξολοκλήρου από τους μηχανικούς της Κτίριον.

Βιομηχανικά κτίρια

Σας παραδίδουμε το έργο έτοιμο προς χρήση με το “κλειδί στο χέρι”.


Πως θα δουλέψουμε μαζί

Κτιριον κατασκευαστική Σέρρες

Αρχιτεκτονική και διακοσμητική μελέτη.

Πρωτίστως μας δίδεται η δυνατότητα να αξιολογήσουμε το ακριβές οικονομικό ύψος που απαιτείται για την ολοκλήρωση του και σε δεύτερο βαθμό μας δίνεται η δυνατότητα να σχεδιάσουμε το εσωτερικό του σπιτιού βάση αυτών που καταγράψαμε ως απαιτήσεις.

Προ-κοστολόγηση έργου.

Πολύ σημαντικό να γνωρίζετε και μάλιστα με ακρίβεια της τάξεως του 98% το τι θα πληρώσετε, το τι ακριβώς θα πάρετε ως υπηρεσίες και εξοπλισμό και βέβαια όλες εκείνες τις λεπτομέρειες που αφορούν το Χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης έργου, τον χρόνο δηλαδή έναρξης και αποπεράτωσης του, τις μεθόδους που θα χρησιμοποιηθούν από τους τεχνικούς, την σειρά που θα ακολουθήσουν τα συνεργεία, τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν αλλά και τις προδιαγραφές τους και θα μάθετε επιπλέον για τις δικλείδες ασφαλείας που εφαρμόζονται σε κάθε έργο μας, την διασφάλιση όλου του έργου που φέρει τον τίτλο Επίβλεψη έργου ανακαίνισης. 

Ανθρώπινο δυναμικό.

Έχουμε πιθανόν κάποιους από τους καλύτερους τεχνικούς, ως επιχείρηση μετά από πολλά χρόνια στην αγορά έχουμε κάνει τις επιλογές μας σε συνεργάτες, δεν φτάνει όμως μόνο αυτό, η πιστότητα των εργασιών πρέπει να είναι άρτια, η ποιότητα των υλικών πρέπει να είναι αυτή για την οποία πληρώνετε, η εφαρμογή του αρχικού σχεδιασμού επιβάλλετε από τους κανόνες της τέχνης και της επιστήμης καθώς και από την επαγγελματική δεοντολογία.


Υπηρεσίες μηχανικού από την Κτίριον

Οικονομία στη θέρμανση

Σύμφωνα με τη μελέτη του Ε.Μ.Π., το κόστος για τη θέρμανση μίας κατοικίας επιφάνειας 180 m2 στα βόρεια προάστια της Αθήνας, με μέτριες μονώσεις, υπολογίζεται σε 2.679€ ανά έτος όταν χρησιμοποιείται λέβητας πετρελαίου και σε μόλις 876€ ανά έτος όταν χρησιμοποιείται αντλία θερμότητας! Επομένως, η εξοικονόμηση από τη χρήση της αντλίας θερμότητας εκτιμάται σε 1.803€ ανά έτος.

Τρόπος λειτουργίας

Ο ήλιος θερμαίνει τον αέρα του περιβάλλοντος και η ενέργεια του μετατρέπεται από την αντλία θερμότητας σε θέρμανση. Η μετατροπή αυτή για να επιτευχθεί απαιτεί την κατανάλωση μικρού μόνο ποσού ηλεκτρικής ενέργειας.

Πλεονεκτήματα

 • Εξοικονόμηση ενέργειας, αφού είναι έως και 6 φορές πιο αποτελεσματικό σύστημα θέρμανσης από τα αυτά των ορυκτών καυσίμων.
 • Προστασία περιβάλλοντος, αφού έχει την μικρότερη δυνατή επιβάρυνση στο περιβάλλον μας, με ενδεικτικούς ρύπους για μια μονοκατοικία 150m2 770 Kg CO2 με αντλία θερμότητας αντί των 6200 Kg CO2 με λέβητα πετρελαίου.
 • Απλή και Γρήγορη Εγκατάσταση, καθώς τοποθετείται εύκολα σε χώρο μισού m2 και δεν προϋποθέτει λεβητοστάσια, καμινάδες, εξαερισμούς χώρων και δεξαμενές καυσίμων
 • Χαμηλό Κόστος συντήρησης, καθώς δεν χρησιμοποιούν καυστήρα άρα δεν χρειάζονται κάθε χρόνο συντήρηση
 • Μέγιστο Επίπεδο Ασφάλειας. Δεν δημιουργεί φλόγα ή άλλες καύσεις καθώς χρησιμοποιεί καθαρή και ακίνδυνη ενέργεια από το περιβάλλον.
 • Αξιοπιστία και Ποιότητα. Με υψηλές τιμές απόδοσης, εργονομική άνεση χειρισμού, μακροχρόνια ασφάλεια λειτουργίας, πλήρες πρόγραμμα εξαρτημάτων και εγγύηση ανταλλακτικών.
 • Ευελιξία διασύνδεσης και εφαρμογών. Εγκαθίσταται σε παλιά και σε νέα κτήρια, συνδέεται με υπάρχουσα εγκατάσταση αλλά και με σύστημα ενδοδαπέδιας θέρμανσης ή με μονάδες Fan Coils για θέρμανση και ψύξη
 • Έξυπνη διαχείριση, με τον Ηλεκτρονικό Διαχειριστή του Συστήματος (έναν έξυπνο πίνακα ελέγχου) η παρακολούθηση, ο έλεγχος και η διαχείριση της επιθυμητής και οικονομικής λειτουργίας είναι ιδιαίτερα απλή.

Η Κτίριον αναλαμβάνει για το έργο σας:

 • Αυτοψία
 • Άδειες και γραφειοκρατικές διαδικασίες
 • Τεχνικά συνεργεία
 • Επίβλεψη έργου
 • Τελικό ποιοτικό έλεγχο

Επιλέγοντας την Κτίριον για το επόμενό σας έργο εξασφαλίζετε την σωστή και έγκαιρη ολοκλήρωσή του.


Νέο “Εξοικονομώ κατ’ οίκον” 2019

Εξοικονομώ κατ' οίκον 2020 Σέρρες

Η υλοποίηση των εργασιών του νέου Εξοικονομώ μπορεί να αποτελέσει πονοκέφαλο για έναν ενδιαφερόμενο μιας και θα πρέπει να επικοινωνήσει αλλά και να συντονίσει μια σειρά από απαραίτητες εργασίες. Αυτό όμως σημαίνει πολλές φορές επιπλέον κόστος σε χρόνο και σε χρήματα καθώς και ταλαιπωρία.

Για αυτό τον λόγο η Κτίριον προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες διαχείρισης, σχεδιασμού και υλοποίησης των εργασιών του νέου Εξοικονομώ, εξασφαλίζοντας πλεονεκτήματα όπως:

 • Ένα σημείο επαφής για όλες τις εργασίες
 • Καλύτερη και πιο αποτελεσματική διαχείριση των χρημάτων αλλά και του  χρόνου σας
 • Συνεχής Υπεύθυνη επίβλεψη. Ταχύτατη υλοποίηση.
 • Δραματική μείωση του απαιτούμενου χρόνου υλοποίησης των εργασιών
 • Άρτιο τελικό αποτέλεσμα που θα σας συντροφεύει για πάρα πολλά χρόνια με την υπογραφή του γραφείου μας

Μάθετε περισσότερα για το “Εξοικονομώ κατ’ οίκον ΙΙ”

Προυπολογισμός

Για το νέο πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον» θα διατεθούν περίπου 300 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ, τα οποία σε συνδυασμό με τη μόχλευση που θα επιτευχθεί, θα κινητοποιήσουν συνολικά πάνω από 400 εκατ. ευρώ. Οι ωφελούμενοι αναμένεται να προσεγγίσουν τις 40.000.

Χρηματοδότηση

Στο νέο πρόγραμμα θα προβλέπεται ένα τμήμα επιδότησης ή/και χαμηλότοκου δανείου, ενώ το υπόλοιπο της δαπάνης θα καλύπτεται από ίδια συμμετοχή του νοικοκυριού. Συγκεκριμένα το επιδοτούμενο ή/και δανειοδοτούμενο σκέλος θα αφορά το 50% της δαπάνης και θα εξαρτάται από εισοδηματικά κριτήρια που θα εξειδικευθούν στον οδηγό του προγράμματος, ενώ η συμμετοχή κάθε νοικοκυριού πρέπει να καλύπτει το υπόλοιπο 50% της δαπάνης.

Ο επιλέξιμος προϋπολογισμός ανά κατοικία θα είναι 25.000 ευρώ κατά ανώτατο όριο, με παράλληλη επικαιροποίηση των τιμών για τα είδη που επιχορηγούνται, ώστε να αντανακλούν καλύτερα τις τρέχουσες τιμές της αγοράς και να αποφευχθούν φαινόμενα υπερτιμολογήσεων. Σημαντικό ρόλο στο νέο πρόγραμμα θα παίζει και ο αριθμός των προστατευόμενων μελών, καθώς ενδέχεται να υπάρχει προσαύξηση κατά 5% ανά μέλος. Δηλαδή όσο περισσότερα είναι τα προστατευόμενα μέλη τόσο μεγαλύτερο θα είναι το ποσοστό επιχορήγησης με προοπτική αυτό να μπορεί να κλιμακωθεί έως και στο 70% (το ελάχιστο θα είναι 25%).

Τα εισοδηματικά κριτήρια, βάσει των οποίων θα γίνεται η επιδότηση ή/και η δανειοδότηση, θα περιλαμβάνουν περισσότερες κατηγορίες – ίσως και έξι ή επτά – σε σχέση με το προηγούμενο πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον», που περιελάμβανε τρεις βασικές εισοδηματικές κατηγορίες. Το οικογενειακό ή το ατομικό εισόδημα θα παραμένει το βασικό κριτήριο για την κατάταξη σε συγκεκριμένες κατηγορίες επιδότησης, αλλά θα προστεθεί και η παράμετρος των προστατευόμενων μελών.

Για ποιες εργασίες θα χρηματοδοτηθώ;

1. Τοποθέτηση θερμομόνωσης στο κέλυφος του κτηρίου συμπεριλαμβανομένου του δώματος/στέγης και της πιλοτής (συμπεριλαμβάνονται πρόσθετες εργασίες όπως αποξηλώσεις και αποκομιδή, επεμβάσεις στη στέγη πχ. αντικατάσταση κεραμιδιών κτλ).

2. Αντικατάσταση κουφωμάτων και τοποθέτηση συστημάτων σκίασης (συμπεριλαμβάνονται εξώπορτα κτηρίου, κουφώματα κλιμακοστασίου, παντζούρια, ρολά, τέντες, κτλ).

3. Αναβάθμιση του συστήματος θέρμανσης και παροχής ζεστού νερού χρήσης (συμπεριλαμβάνονται αντλίες θερμότητας, η αναβάθμιση του συστήματος θέρμανσης (λέβητες) και του δικτύου διανομής, τοποθέτηση ηλιακού θερμοσίφωνα, συστήματα ελέγχου και αυτονομίας θέρμανσης κτλ).

Για την υλοποίηση των παρεμβάσεων δεν απαιτείται αδειοδότηση, ούτε καν έγκριση εργασιών δόμησης μικρής κλίμακας, εκτός πολύ ειδικών περιπτώσεων.

Θα είναι υποχρεωτική η χρηαμτοδότηση από τράπεζες;

Η δανειοδότηση από τράπεζες δεν θα είναι υποχρεωτική. Δηλαδή οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν ίδια κεφάλαια σε συνδυασμό με την επιχορήγηση, προκειμένου να συμπληρώσουν τον προϋπολογισμό των επιλέξιμων δαπανών. Εάν ληφθεί σχετικό δάνειο, η διάρκεια του θα διαμορφώνεται από 4 έως 6 έτη.

Πόσες αιτήσεις θα μπορούν να υποβληθούν;

Θα υπάρχει δυνατότητα για μόνο μία αίτηση ανά ενδιαφερόμενο, με εξαίρεση την περίπτωση αίτησης από το σύνολο των ιδιοκτητών πολυκατοικίας.

Θα χρειαστώ ενεργειακό σύμβουλο;

Θα υπάρχει δυνατότητα για πρόσληψη ενεργειακού συμβούλου για την προετοιμασία της αίτησης. Η εξοικονόμηση ενέργειας και η διασφάλιση της υλοποίησης των επεμβάσεων θα πιστοποιείται από ενεργειακή επιθεώρηση πριν και μετά τις παρεμβάσεις.

Πως θα εξελιχθεί η διαδικασία ένταξης στο πρόγραμμα;

Η διαδικασία θα προβλέπει ότι σε πρώτη φάση οι δυνητικά ωφελούμενοι θα συμπληρώνουν στο πληροφοριακό σύστημα του προγράμματος την αίτηση που θα αναρτηθεί στην επίσημη διαδικτυακή πύλη, θα επισυνάπτουν ηλεκτρονικά τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και θα επιλέγουν, εάν επιθυμούν χορήγηση δανείου, την τράπεζα που θα εξετάσει την πιστοληπτική τους ικανότητα. Το μοναδικό κριτήριο με βάση το οποίο θα γίνεται η ένταξη στο πρόγραμμα θα είναι η σειρά με την οποία έχει καταχωρηθεί στην βάση δεδομένων του πληροφοριακού συστήματος ο υποψήφιος.

Σε δεύτερη φάση και μετά την έγκριση της πιστοληπτικής τους ικανότητας για όσους ωφελούμενους έχουν επιλέξει χορήγηση δανείου, οι δυνητικά ωφελούμενοι θα απευθύνονται σε ενεργειακό επιθεωρητή ώστε να διενεργηθεί η πρώτη ενεργειακή επιθεώρηση της ιδιοκτησίας τους και να εκδοθεί το Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης.